Despre noi

Honey House

Compania Honey-House SRL este o companie creata in 2015, dar istoria producerii mierii porneste din 1978, pe cand bunelul meu pentru prima data a vizitat o prisaca. De atunci aceasta i-a ocupat sufletul. A transmis aceasta dragoste catre fiica sa, care la randul sau mi-a transmis-o si mie. Din 2015 s-a luat decizia de a investi in crearea si dezvoltarea companiei Honey-House SRL

***

Honey-House SRL — компания, созданная в 2015 году, но история производства меда начинается в 1978 году, когда мой дедушка впервые посетил пасеку. С тех пор это овладело его душой. Он передал эту любовь своей дочери, которая, в свою очередь, также передала ее мне. С 2015 года было решено инвестировать в создание и развитие Honey-House SRL.

***

Honey-House SRL is a company created in 2015, but the history of honey production starts in 1978, when my grandpa first visited a apiary. Since then this has taken hold of the soul. He sent this love to his daughter, who in turn also gave it to me. Since 2015, it has been decided to invest in the creation and development of Honey-House SRL.

Despre produsele noastre

Mierea de albine a fost prima substanță dulce folosită de om, fiind prețuită în special de preoți în cadrul diverselor ritualuri.
Produsele noastre:

Fără gluten
CALITATE GARANTATĂ
PRODUS AUTOHTON
Vegan
NE GĂSIȚI IN REȚELE

Mierea de albine este produsul pe care il obtin albinele din prelucrarea nectarului.

Albinele mature colecteaza nectarul din florile plantelor. Nectarul contine intre 80 pana la 95 la suta apa si de la 5 pana la 20 la suta zaharoza (zahar de masa). Pe masura ce albina transporta nectarul in stup, o enzima proteica din stomacul albinei, transforma nectarul, adica rupe zaharoza in doua zaharuri simple, fructoza si glucoza.

Albinele tinere elimina apa din solutia de zahar folosind doua metode. Ele trec nectarul de la albina la albina si “beau” apa din nectar prin absorbtia ei prin peretele stomacului lor. De asemenea, ele creeaza fluxul de caldura si aerul in stup prin vibrarea aripilor si a muschilor de zbor, evaporand astfel apa din nectarul stocat in celulele deschise.

Atunci cand cea mai mare parte a zaharozei a fost transformata in fructoza si glucoza si apa a fost eliminata din amestec avem un amestec delicios si delicat, numit miere!

Apicultura

— provine de la latinescu apis (albină) + cultura (creştere, cultură) şi este o ramură a zoologiei care se ocupă cu studierea particularităţilor creşterii şi exploatării familiilor de albine.
În urma practicării apiculturii se pot obţine o serie de produse valoroase, atât pentru alimentaţie, cât şi pentru sănătate. Cele mai preţioase produse apicole sunt: mierea şi ceara, recoltate de majoritatea apicultorilor, precum şi alte produse apicole ca: propolis, polen, păstură, lăptişor de matcă, venin de albine, apilarnil, etc., care sunt preparate curative de valoare, folosite în medicina umană şi cea veterinară.
În afară de produsele recoltate, albinele aduc un aport considerabil la producţia agricolă, ca urmare a polenizării plantelor agricole. Datorită procesului de polenizare sporeşte producţia agricolă şi este ca un factor determinativ pentru obţinerea recoltei maxime atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.
Astfel, pentru societate apicultura are o importanţă primordială, atât prin aportul pe care-l aduce la menţinerea echilibrului ecologic şi biologic în natură, cât şi prin produsele directe ale stupului.
În Republica Moldova apicultura este una dintre cele mai vechi ocupaţii care s-a dezvoltat în condiţii naturale favorabile privind clima, relieful şi vegetaţia.
Apicultura este practicată în Republica Moldova din pasiune de circa 4500 de apicultori de diferite profesii şi categorii profesionale.
Astăzi, în ţară există în jur de 75-80 mii familii de albine, ce produc anual în jurul la 2-2,3 mii tone de miere-marfă şi importante cantităţi de alte produse apicole.