Miere de salcam -250g, 920g

Mierea de salcâm este considerată una dintre cele mai bune, fiind plăcută la gust și cu o aromă delicată.

Aceasta conţine 40% fructoză şi 36% de glucoză. În stare proaspătă mierea de salcâm este transparentă. Mierea se cristalizează foarte încet (1-2 ani), iar fiind păstrată ea devine o masă cristalizată de culoarea albă. Dacă nectarul a fost colectat de albini exclusiv din florile de salcâm alb, atunci mierea monofloră de salcâm alb nu se va cristaliza cu anii. Mierea de salcâm nu are efecte antimicrobiene puternice, dar este considerată un bun întăritor al sistemului imunitar. De asemenea, poate fi administrată în cadrul tratamentelor complexe ale afecțiunilor gastro-intestinale, renale și biliare. Ea mai este folosită pentru tratarea bolilor oculare şi ale tractului respirator superior, cum ar fi bronșita. Mierea de salcâm are un efect sedativ uşor, prin urmare este utilă pentru insomnie. În plus, acesta este unul dintre puţinele soiuri care pot fi consumate de către persoanele care suferă de gastrită hiperacidă.